X

Latest News

Nieuwsbrief Let’s Care zomer 2018

View the HTML Version
 

Nieuwsbrief Let’s Care zomer 2018

#outlook a{
padding:0;
}
body{
width:100% !important;
}
body{
-webkit-text-size-adjust:none;
}
body{
margin:0;
padding:0;
font-family:Arial;
}
img{
border:none;
font-size:14px;
font-weight:bold;
height:auto;
line-height:100%;
outline:none;
text-decoration:none;
text-transform:capitalize;
}
#backgroundTable{
height:100% !important;
margin:0;
padding:0;
width:100% !important;
}
body,.backgroundTable{
background-color:#FFFFFF;
}
#templateContainer{
background-color:none!important;
}
h1,.h1,h2,.h2{
color:#202020;
display:block;
font-size:20px;
font-weight:bold;
line-height:100%;
margin-bottom:10px;
text-align:left;
}
.preheaderContent div{
color:#505050;
font-family:Arial;
font-size:10px;
line-height:100%;
text-align:left;
}
.preheaderContent div a:link,.preheaderContent div a:visited{
color:#336699;
font-weight:normal;
text-decoration:underline;
}
.preheaderContent div img{
height:auto;
max-width:600px;
}
#templateHeader{
background-color:#FFFFFF;
border-bottom:0;
}
.headerContent{
color:#202020;
font-family:Arial;
font-size:34px;
font-weight:bold;
line-height:100%;
padding:0;
text-align:center;
vertical-align:middle;
min-height:200px;
}
.headerContent a:link,.headerContent a:visited{
color:#336699;
font-weight:normal;
text-decoration:underline;
}
#headerImage{
height:auto;
max-width:600px !important;
}
#templateContainer{
background:url(‘http://gallery.mailchimp.com/5fe9f78bcadc92d9162f6fab9/images/header_lc.jpg’) no-repeat top left #F4F1DE !important;
}
.bodyContent div{
color:#505050;
font-family:Arial;
font-size:14px;
line-height:150%;
text-align:left;
background-color:none!important;
}
.bodyContent{
background-color:none !important;
padding-top:130px;
}
.bodyContent div a:link,.bodyContent div a:visited{
color:#336699;
font-weight:normal;
text-decoration:underline;
}
.bodyContent img{
display:inline;
margin-bottom:10px;
}
#templateFooter{
background-color:#F4F1DE;
border-top:0;
}
.footerContent div{
color:#707070;
font-size:12px;
line-height:125%;
text-align:left;
}
.footerContent div a:link,.footerContent div a:visited{
color:#336699;
font-weight:normal;
text-decoration:underline;
}
.footerContent img{
display:inline;
}
#social{
background-color:#99CC00;
border:1px solid #999999;
color:#FFFFFF;
}
#social a{
color:#FFFFFF;
}
#social div{
text-align:center;
color:#FFFFFF;
}
#utility{
background-color:#FDFDFD;
border-top:1px solid #F5F5F5;
}
#utility div{
text-align:center;
}
#monkeyRewards img{
max-width:160px;
}

Nieuwsbrief Stichting Let's Care zomer 2018

Mijlpaal van 7 jaar Let's Care is bereikt

Wat zijn we enorm blij met deze mijlpaal. 7 jaar geleden had ik absoluut niet kunnen denken aan dit punt in de toekomst. Ik was destijds al blij als we het eerste jaar goed door zouden komen. Alles van kwaliteit heeft tijd nodig maar nu zijn onze programma's dan ook stevig verankerd en hebben we een goede en betrokken staf en bestuur. We hebben dit jaar inhoudelijk, zoals mijn wens was, de trauma therapeutische interventies vernieuwd, uitgebreid en professioneel geïmplementeerd. Heel degelijk, solide, ingebed in het kwaliteitsmanagementsysteem en onderbouwd door professionele trauma testen. Daarnaast is ons centrum gerenoveerd en vergroot zodat het gebouw weer veilig is, we nog meer meisjes kunnen helpen en we beter uit de voeten kunnen met onze activiteiten. Als klap op de vuurpijl vierde Evelyn Suriaga, onze manager, haar 6 jarig jubileum bij Let's Care en hebben we in de afgelopen maand mei weer 9 gelukkige meisjes trauma vrij met hoop en zin in de toekomst kunnen re-integreren in de community. In totaal hebben we in de afgelopen 7 jaar zo'n 100 meisjes behandeld, 60 meisjes in het nazorgprogramma gehad, 85 jongens geholpen van de straat in de schoolbanken, 300 arme kinderen naar school laten gaan, 625 mensen geholpen met oogzorg en 265 met tandheelkundige zorg en daarnaast duizenden mensen tijdens de tyfoon geholpen met een nieuw huis, medicijnen, vissersnetten, boten, klaslokalen, eten en hoop. Daarnaast hebben we gewerkt aan de preventie en bewustwording omtrent kinderrechten en kindermisbruik in de communities, hebben we de Eco Farm goed draaiend, is ons volunteer, stage en travel programma geïmplementeerd en zorgen we voor een stuk werkgelegenheid en ontwikkeling en vrouwen empowerment. Tevens zijn we dit jaar zijn we gestart met een nieuwe educatie ondersteuningsprogramma voor 10 arme meisjes.
Dit jaar hebben we echt de vruchten geplukt van 10 jaar hard werken (ja er waren nog wat jaren vooraf nodig in Nederland om het te realiseren). Mijn hart stroomt over van blijdschap, trots en liefde als ik zie hoe dankbaar, gelukkig en krachtig onze meisjes, die we hebben geholpen, nu in het leven staan. Dit jaar ligt ons percentage van meisjes die heel succesvol zijn op 80% en voldoende op 20%. Dus daar mogen we trots op zijn. Ik dank dan ook al onze staf op de Filipijnen, bestuursleden, de vrijwilligers in Nederland, de donateurs en fondsenverstrekkers en alle anderen die bij hebben gedragen aan dit succes. Op de Filipijnen kunnen ze het nu zelf af. Het enige wat nog rest is de financiële continuïteit en duurzaamheid te borgen. Daar zijn we mee aan de slag middels onze Eco Farm en het volunteer, stage en reis programma. Als u nog ideeën hiervoor heeft, laat ons dit weten. Dit blijft onze uitdaging. 
Home for girls Center of Best Trauma Treatment Practices
We hebben dit jaar als doel in ons jaarplan opgenomen dat we het beste centrum van de Filipijnen worden wat betreft het behandelen van trauma van mishandelde en misbruikte meisjes. Dat kon pas toen we de basis van het werk op de Filipijnen, het personeel en organisatie stevig hadden staan. Dit jaar zijn we met behulp van Suzanne Aartse (met jarenlange ervaring in werken met deze doelgroep in Nederland) daar flink mee aan de slag gegaan. We hebben een heel nieuw test en behandelprotocol opgezet wat weer ingebed is in ons kwaliteits managementsysteem (conform de ISO 9001 richtlijnen) zodat continue borging, meting en verbetering gewaarborgd en beheerst is middels dit systeem. 
We hebben nu 26 interventies waar we uit kunnen kiezen om de behandeldoelen te bereiken. Van EMDR tot Dramatherapie, counselling, yoga, Dialectische Therapie en nog veel meer. Ook zijn er inmiddels modules voor Psycho-educatie over trauma en angst, modules van cognitieve gedragstherapie, emotieregulatie heeft elke interventie een handleiding of instructie. Er is ook flink geïnvesteerd in het team en iedereen is getraind in Non-violent communication, omgaan met agressie, Posttraumatische stress stoornis, angststoornis, persoonlijkheidsstoornissen en hechtingsstoornis. Daarnaast is het team getraind in het afnemen van diverse psychologische testen voor het stuk diagnostiek. Zo kunnen we goed in kaart brengen in hoeverre en in welke mate de meiden last hebben van symptomen PTSS (Post Traumatische stress stoornis), angst of depressie e.d. zodat we de behandeling op maat kunnen aanbieden, de vooruitgang kunnen meten en veel effectiever en efficiënter de benodigde zorg en therapie kunnen geven.
Dit alles heeft zeker al zijn vruchten afgeworpen en er toe geleid dat we afgelopen mei 9 blije meisjes terug naar hun familie of pleeggezin hebben kunnen plaatsen!! 9 vrolijke, gelukkige meiden vrij van trauma met een spreekwoordelijke rugzak vol nieuwe vaardigheden, hoop, motivatie, succeservaringen, kracht en zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst en waarvoor we tevens een veilige, liefdevolle plek voor hebben gevonden! Deze meisjes blijven we uiteraard steunen en volgen in ons after care programma. Zij krijgen financiële support voor o.a. hun studie en huisbezoeken om te kijken hoe de re-integratie vergaat. Suzanne werkt tot oktober nog full time daar en zal dan 2 maanden per jaar op de Filipijnen de protocollen doorlichten, onze staf weer bijsturen, trainen en op die manier borgen dat het behandelprotocol en interventies goed worden uitgevoerd en verbeterd. We zijn super blij met haar bijdrage en expertise. 
 
Volunteer, stage en travel programma Let's Care 
Langzaam maar zeker komt dit inkomsten genererende programma steeds meer op gang. Zo hebben we afgelopen half jaar weer nieuwe vrijwilligers mogen ontvangen. Marielle en Jiska die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van training en promo filmpje, Amanda die haar tips en trics voor de EMDR heeft gedeeld, Marlous die activiteiten met de meiden heeft ondernomen, Tingting uit China die vrijwilligerswerk op de farm heeft verricht, Iris die hier haar afstudeeropdracht over “het gevoel van veiligheid in de war on drugs” heeft volbracht en de ouders van Suzanne die 2 weken genoten hebben van ons reis aanbod. De mogelijkheden zijn zoals je ziet zeer divers en we staan dan ook open voor nieuwe ideeën en voor mensen die op zoek zijn n​aar een bijzondere ervaring in dit authentieke stukje Filipijnen. Of je nu wilt werken in een van onze projecten, in het ziekenhuis of bij gemeentes, of enkel wilt rondreizen en bijzondere excursies wilt ondernemen of je stage / afstudeeropdracht in een heerlijke omgeving met lokale begeleiding wilt doen, het kan allemaal! 
Ons vrijwilligershuis blijft zich ook stapje voor stapje ontwikkelen en enkele kamers zijn nu inmiddels voorzien van een nieuwe vloer, insecten horren en opgeknapte kasten.
We werken hard om scholen en reisorganisaties te benaderen om ons Study, Volunteer en travel program onder de aandacht te brengen. Ons doel is om uiteindelijk een continue verloop van vrijwilligers, studenten en reizigers te hebben die bijv. enkele maanden in ons vrijwilligershuis te verblijven. We zijn nog steeds zoekende naar een medewerker die ons daarbij wil helpen en daar 4 uur tijd aan te willen besteden per week. Dus weet je iemand in je netwerk, let us know!!!
Gezocht: Weet jij vrijwilligers, ouder of jonger, studenten of stagiares die een onvergetelijke ervaring willen hebben bij ons op de Filipijnen? informeer ze dan over deze bijzonder mogelijkheid. http://letscare.net/work-travel-programma/ 
 
Verbouwing Centrum
In april, de zomervakantie periode toen de meeste meiden bij hun familie of pleeggezin waren, waren er elke dag 10 mannen hard aan het werk om te slopen en te bouwen. De overkapping van het gebouw aan de zeekant was aan het afbrokkelen (het gebouw is al 50 jaar oud) en dus niet veilig meer. Het perfecte moment om dan ook naast de renovatie onze gewenste uitbreiding uit te voeren. :) Het centrum is in 2,5 maand volledig opgeknapt, uitgebreid en vernieuwd! De woonkamer is nu anderhalf keer zo groot door het buitengedeelte bij het binnengedeelte te betrekken. De ijzeren tralies zijn vervangen door mooi strak gepleisterde muren met echte ramen. Dat alles in een fris blauwe kleur. Daarnaast heeft de oude opslagruimte plaatsgemaakt voor een nieuwe keuken en is de eetkamer ook uitgebreid waardoor we meer tafels kwijt kunnen en dus meer zitplaatsen hebben voor meer meiden! De dirty kitchen (buitenkeuken) is ​helemaal vernieuwd en vervolgens is ook nog de vergader / therapie ruimte 2 keer zo groot geworden. We zijn ontzettend blij en dankbaar met het resultaat. Door deze investering kunnen we meer meiden opvangen en helpen! 
 
Let's Eco Farm 
Ook de Ecofarm heeft niet stilgezeten het laatste half jaar. Daar is inmiddels een nieuw watersysteem aangelegd, onze nieuwe plantenkas hebben we kunnen bouwen en we hebben nieuwe kippen en eenden die ons centrum voorzien van de nodige eieren! Dit dankzij onze sponsoren die dit hebben gefinancierd. Ook hier heeft het harde werk van afgelopen jaren zijn vruchten inmiddels (letterlijk) afgeworpen en zo kunnen we nu zelfs ook overheerlijke pinda’s, mango’s en avocado’s oogsten! Dit alles wordt mogelijk gemaakt door onze fantastische en hard werkende farmer Richie, onze boer, die elke dag met zijn ziel en zaligheid en volledige toewijding de boel verzorgt. ​De meisjes en jongens krijgen ook training op de boerderij.  
Let's Care for the Boy's

We zijn inmiddels weer fris van start gegaan met een nieuwe groep van 20 kansarme straatjongens. De voorwaarden zijn aangescherpt, het dagprogramma is opgefrist en we hebben het programma zodanig aangepast dat me met de jongere kinderen gaan werken, zodat de kans op meer resultaat groter is. Hoe jonger de leeftijd van het kind dat we zorg en steun bieden, hoe groter het resultaat en ontwikkeling van het kind. Als kinderen al een jaar of langer gewend zijn te werken of op straat te leven dan is het moeilijker om ze te motiveren voor een dagstructuur in de schoolbanken. We verzorgen de schoolbenodigdheden en geven extra onderwijs, persoonlijke ontwikkeling, coaching en diverse vaardigheidstrainingen in het weekend. De dag wordt nu geheel verzorgd door onze facilitators die docent bijzonder onderwijs zijn. 

Voorlichting en preventie kindermisbruik
Het laatste half jaar is er ook flink geïnvesteerd in het onder de aandacht brengen van kindermisbruik en het verspreiden van ons aanbod daarin. Zo zijn we langs diverse gemeentes (afdeling zorg en welzijn) en scholen gegaan om te vertellen over ons programma, onze services en onze missie en hoe misbruik of mishandeling te herkennen is en wat deze mensen die rondom het kind staan dan kunnen doen. Dit is belangrijk, omdat leraren en de social workers degene zijn die vele kinderen zien en ermee werken. Hoe meer ze weten over misbruik en verwaarlozing des te meer ze hier op gericht zijn en hopelijk de signalen bij de kinderen (eerder) zullen herkennen en de juiste actie daarop kunnen ondernemen. We zijn blij te melden dat we deze maand inmiddels weer 3 meiden uit hun benarde en onveilige situatie hebben kunnen redden en liefdevol op hebben kunnen vangen in ons centrum. 
Soroptimisten Raalte bedankt 
zij hebben met de violenverkoop ons dit jaar weer met een mooi bedrag gesteund. Wilt u volgend jaar ook violen bij ons bestellen? Geef dit dan door per mail. Daarmee helpt u onze kinderen en tevens staat uw tuin er mooi bij.  
 
 
 
Verder wensen wij iedereen een prachtige en zonnige zomer toe. Zonnige groeten van
 
Erna Vinkers 

 

Wilt u ons nog helpen met de inrichting van de nieuwe ruimten? We willen graag goede therapie matten aanschaffen waar de kinderen lekker op kunnen liggen als ze door hun trauma's heen werken.  Daarnaast hebben we nog 6 nieuwe ventilatoren nodig en nieuwe tafels en stoelen voor de studeerkame, eetkamer en woonkamer en een nieuwe beamer voor de activiteiten en trainingen. Wilt u hier een bijdrage aan leveren? Super bedankt! Gebruik hiervoor de automatische doneerknop. https://www.pay.nl/doneren/SL-5649-4420/0Lca482/ 
 
 

This email was sent to >” target=”_blank” style=”color:#404040 !important;”><<Email Address>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Stichting Let’s Care · Arnhemseweg 631 · Beekbergen, Gelderland 7361 TR · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp

@media only screen and (max-width: 480px){
table#canspamBar td{font-size:14px !important;}
table#canspamBar td a{display:block !important; margin-top:10px !important;}
}

Tags: