X

Latest News

Nieuwsbrief Stichting Let’s Care Januari 2018

View the HTML Version
 

Nieuwsbrief Stichting Let’s Care Januari 2018

#outlook a{
padding:0;
}
body{
width:100% !important;
}
body{
-webkit-text-size-adjust:none;
}
body{
margin:0;
padding:0;
font-family:Arial;
}
img{
border:none;
font-size:14px;
font-weight:bold;
height:auto;
line-height:100%;
outline:none;
text-decoration:none;
text-transform:capitalize;
}
#backgroundTable{
height:100% !important;
margin:0;
padding:0;
width:100% !important;
}
body,.backgroundTable{
background-color:#FFFFFF;
}
#templateContainer{
background-color:none!important;
}
h1,.h1,h2,.h2{
color:#202020;
display:block;
font-size:20px;
font-weight:bold;
line-height:100%;
margin-bottom:10px;
text-align:left;
}
.preheaderContent div{
color:#505050;
font-family:Arial;
font-size:10px;
line-height:100%;
text-align:left;
}
.preheaderContent div a:link,.preheaderContent div a:visited{
color:#336699;
font-weight:normal;
text-decoration:underline;
}
.preheaderContent div img{
height:auto;
max-width:600px;
}
#templateHeader{
background-color:#FFFFFF;
border-bottom:0;
}
.headerContent{
color:#202020;
font-family:Arial;
font-size:34px;
font-weight:bold;
line-height:100%;
padding:0;
text-align:center;
vertical-align:middle;
min-height:200px;
}
.headerContent a:link,.headerContent a:visited{
color:#336699;
font-weight:normal;
text-decoration:underline;
}
#headerImage{
height:auto;
max-width:600px !important;
}
#templateContainer{
background:url(‘http://gallery.mailchimp.com/5fe9f78bcadc92d9162f6fab9/images/header_lc.jpg’) no-repeat top left #F4F1DE !important;
}
.bodyContent div{
color:#505050;
font-family:Arial;
font-size:14px;
line-height:150%;
text-align:left;
background-color:none!important;
}
.bodyContent{
background-color:none !important;
padding-top:130px;
}
.bodyContent div a:link,.bodyContent div a:visited{
color:#336699;
font-weight:normal;
text-decoration:underline;
}
.bodyContent img{
display:inline;
margin-bottom:10px;
}
#templateFooter{
background-color:#F4F1DE;
border-top:0;
}
.footerContent div{
color:#707070;
font-size:12px;
line-height:125%;
text-align:left;
}
.footerContent div a:link,.footerContent div a:visited{
color:#336699;
font-weight:normal;
text-decoration:underline;
}
.footerContent img{
display:inline;
}
#social{
background-color:#99CC00;
border:1px solid #999999;
color:#FFFFFF;
}
#social a{
color:#FFFFFF;
}
#social div{
text-align:center;
color:#FFFFFF;
}
#utility{
background-color:#FDFDFD;
border-top:1px solid #F5F5F5;
}
#utility div{
text-align:center;
}
#monkeyRewards img{
max-width:160px;
}

Nieuwsbrief Stichting Let's Care januari 2018

Dit nieuwe jaar gaan we vol goede moed door

Bij deze willen wij u voor 2018 het allerbeste wensen. Dat we samen met elkaar veel vrede, liefde, schoonheid, zorg, aandacht en humor de wereld in mogen brengen. We weten dat het creeren van een mooie, nieuwe aarde waarin iedereen gelukkig is, mogelijk is als we daar met elkaar voor blijven gaan. Wij danken u hartelijk voor uw steun en hopen dat u ons weer blijft helpen met het realiseren van onze droom in dit nieuwe jaar. 
Wij gaan na een bewogen en pittig 2017 met goede moed en nieuwe plannen verder. Het voelt alsof we nu na 6 jaar eindelijk in een rustig vaarwater (voor zover dat mogelijk is op de Filipijnen :)) zijn gekomen en de organisatie na enkele personeelswisselingen nu stabiel is en de projecten daadwerkelijk in de basis goed geland zijn. Daarom was het dit jaar ook mogelijk om, middels een Nederlandse deskundige sociaal pedagogische hulpverlener, te gaan starten met ons doel om een landelijk expertise centrum te worden voor trauma en behandeling van misbruikte en mishandelde meisjes. Vaak zijn we zo druk met allerlei organisatorische en fondsenwervende activiteiten dat er maar weinig tijd overblijft om project inhoudelijk bezig te zijn. Nu dat eindelijk kan zijn we daar erg blij mee want het zijn toch de meisjes en jongens waar we het voor doen. Suzanne Aartse is hiervoor aangetrokken en blijft een jaar en zal de staf inhoudelijk trainen en begeleiden en zij zal de behandelprotocollen, behandelplannen en interventies op gaan zetten met het behandel team. Jeanine Oostendorp, secretaris van Let's Care geeft vanaf de zijlijn advies. Jeanine is hoofd van een expertise behandelcentrum in Nederland. Suzanne heeft de dag en weekend activiteiten planning al aangepast, interventies begeleidt, de staf gecoacht, omgaan met agressie training gegeven, coaching op de behandelplannen, vrijwilligershuis opknappen etc. Suzanne is genomineerd tot staflid van de maand oktober!

Personeel en organisatie
We hebben wat personeelswisselingen gehad ten positieve. Het krijgen van betrouwbaar en potentieel kundige mensen is nog best een uitdaging gebleken. Door het vertrek van de vorige manager is Evelyn Suriaga nu als overall manager op de Filipijnen aangesteld. Evelyn is al jarenlang een heel betrouwbare, loyale en gedreven staf lid geweest. Ze is begonnen als invalkracht bij de meisjes en via manager inkomsten genererende projecten nu opgeklommen naar overall manager. We zijn heel bij dat zij zich zo goed heeft ontwikkeld en nu zich ontpopt als een sterke leidster.  Evelyn is genomineerd als staflid van de maand juli en november. Voor de meisjes hebben we nu ook meer personeel. Het bleek toch wel nodig te zijn om altijd 2 facilitators op de groep te hebben ipv 1, met name bij calamiteiten. Ook hebben we onze kok Lina na jaren trouwe dienst wegens gezondheidsredenen moeten vervangen. Op de Eco Farm hebben we nu onze nieuwe Ritchy als boer en met hem zijn we ontzettend blij. Op het jongens project is nu John de verantwoordelijke coördinator die tevens de rechtszaken en aangiften van de meisjes op zich neemt. Rona, een voormalig personeelslid helpt nu mee in een adviserende en ondersteunende rol en zal de voorlichting en preventie campagne kindermisbruik op zich gaan nemen. We zijn heel blij dat we nu een enthousiast en betrouwbaar, loyaal team hebben waarmee we meer kunnen realiseren en betekenen voor de kinderen in moeilijke omstandigheden. We hopen dat we nu iedereen op de juiste plek hebben om zo op een prettige manier het meeste resultaat te bereiken. 

Work, study en Travel 
Ons nieuwste inkomsten genererende project is gestaag aan het groeien. Dit programma biedt studenten, stagiaires en vrijwilligers de mogelijkheid om tegen betaling, bij onze projecten of die van onze lokale partners, stage te lopen, onderzoek te doen of vrijwilligerswerk te doen. Dit zorgt voor de deelnemers voor een onvergetelijke leerervaring, voor de lokale mensen meer expertise en andere kennis, vrede tussen landen en voor Let's Care inkomsten, mankracht en expertise. We hebben het afgelopen jaar zo'n 10 vrijwilligers mogen ontvangen van diverse richtingen. We hebben het vrijwilligershuis verder mooi opgepimpt en zijn het programma aan de scholen en universiteiten aan het aanbieden.
Hieronder kunt u de ervaring lezen van Eva, onze laatste vrijwilliger die in het openbare ziekenhuis stage heeft gelopen, onderzoek heeft gedaan naar tienerzwangerschap en onze meisjes over dit onderwerp heeft voorgelicht. 

Van vitale functies checken tot het doorknippen van een navelstreng. Van after-duty drankjes met collega’s tot het ondersteunen van familie van een zieke patiënt. Van hechtingen verwijderen tot vaccinaties uitdelen. Hoofdwonden, zwangere vrouwen, infecties, hechtingen, pasgeboren baby’s en bloedtransfusies passeren hier aan de lopende band de revue. Naast de vele verpleegkundige handelingen zoals infusen aansluiten, katheteriseren, wondzorg en injecteren, sta ik de ene dag een kindje ter wereld te brengen en de andere dag in mijn scrubsuit te ondersteunen in de operatie kamer. Soms met tranen van het lachen tot het inhouden van mijn adem in een moeilijke situatie. Wat een verschil met Nederland. Een enorme ervaring rijker en met een ontzettend grote hoeveelheid nieuwe kennis, loop ik trots het ziekenhuis uit op mijn witte crocs. Stichting Let’s Care heeft het allemaal fantastisch voor mij geregeld en ik zit in een super leuk vrijwilligers huis met daarbij leuke excursies die georganiseerd worden. Deze once in a life time ervaring pakt niemand mij meer af! 💊💉😷 Ik kan het elke student of vrijwilliger aanraden!! It’s more fun in the Philippines
We willen dit programma graag verder promoten. Als u ideeën hiervoor heeft, dan horen wij dit graag! Hier de link naar onze website pagina http://letscare.net/work-travel-programma/

 De vrijwilligers en stagiares nemen ook deel aan leuke excursies.
 

Let's Eco Farm
Met de komst van Ritchy onze nieuwe loyale, hardwerkende, betrouwbare boer, en na een tweede evaluatie en verbeterronde, gaat de Eco Farm als een speer. Deze hebben we in 2015 opgezet met Mabel en loopt na 3 jaar eindelijk goed. We besparen zo maandelijks € 200 uit aan groente, fruit en eieren en de kinderen leren hoe ze hun eigen voedsel moeten verbouwen. Ritchy hebben we nu genomineerd als medewerker van de maand januari 2018! Goo Ritcy!
  
Let's Care for the Boys
Dit project loopt met John, de nieuwe coördinator erg goed. John is creatief en leert de jongens naast huiswerkbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling, ook sieraden maken. In het vervolg op de beweging van #Metoo hebben we nu een programma samengesteld voor onze meisjes en jongens over man en vrouw verhoudingen dat we met beide groepen samen gaan uitvoeren. Dit moet ervoor zorgen dat het onbegrip tussen mannen en vrouwen en stereotype rolpatronen worden doorbroken en iedereen in zijn eigen authentieke kracht gezet wordt. Jong geleerd – oud gedaan. Op inspiratie van het goede doel van serious request van dit jaar zullen wij ons ook in gaan zetten voor de jongens die verlaten zijn of hun familie kwijt zijn geraakt en hen helpen om hun familie op te sporen. Dit betekent uiteraard voor ons een grotere werklast en verlenen van extra diensten. Maar het niet hebben van familie is natuurlijk heel schrijnend en we willen deze kinderen graag helpen aan een familie waar ze onderdeel van kunnen zijn.  

 

Zoekt u nog een leuk kado? Kijk dan op onze webshop. http://letscare.net/winkel/
Binnenkort hebben wij een vernieuwde website. Hou het in de gaten. http://letscare.net/

Wilt u het jaar goed beginnen? Dan kan dat! Doneer nu automatisch via deze link. https://www.pay.nl/doneren/SL-5649-4420/0Lca482/  

Hou onze dagelijkse updates en foto's bij via onze Face book paginahttps://www.facebook.com/stichtingletscare/ 

This email was sent to >” target=”_blank” style=”color:#404040 !important;”><<Email Address>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Stichting Let’s Care · Arnhemseweg 631 · Beekbergen, Gelderland 7361 TR · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp

@media only screen and (max-width: 480px){
table#canspamBar td{font-size:14px !important;}
table#canspamBar td a{display:block !important; margin-top:10px !important;}
}

Tags: