Aanmeldingsprocedure

Wanneer je interesse hebt in het Work, Study & Travel programma kun je het aanmeldingsformulier aan de rechterkant van de pagina invullen. Binnen een paar dagen neemt de coördinator van het programma dan contact met je op om je voorkeuren en de mogelijkheden te bespreken. In dit gesprek kun je alle vragen stellen die je hebt over je reis en het verblijf in de Filipijnen. Tijdens je voorbereiding en je verblijf op de Filipijnen blijft deze coördinator beschikbaar voor je vragen en advies.

Praktische voorbereiding

Hier vind je informatie omtrent je visum, giften, electriciteit, geld, verzekering, fooien, klimaat, koffer inpakken, tickets, inentingen en gezondheid

Bijlage: praktische informatie

Jouw bijdrage

Om als vrijwilliger aan de slag te kunnen gaan bij Let’s Care  vragen we een projectdonatie van minimaal € 660,- voor elke maand dat je komt. Hoe hoger het bedrag, hoe meer steun dit voor ons betekent. Dankzij jouw donatie zorg je er direct voor dat we meer kinderen kunnen helpen. Je kunt dit bedrag vooraf bij familie, vrienden en kennissen of middels leuke acties inzamelen. Het verhuren van je huis of kamer in die tijd is ook een goede optie. Dit zorgt ervoor dat je netto kosten zo laag mogelijk uitkomen.

Hieronder zie je een overzicht van de kosten. Je ziet dat het door jou gedoneerde bedrag hoofdzakelijk besteed wordt aan jouw ervaring. Hoe meer je vooraf inzamelt voor het project, hoe meer er ten goede komt aan onze projecten.

Huisvesting €135,- per maand

Als je de enige vrijwilliger bent die op dat moment voor Let’s Care kan je desgewenst kiezen om in een eigen kamer in het Let’s Care Home for Girls te verblijven. Zodra er een of meerdere andere vrijwilligers zijn verblijf je (weer) in het Let’s Care volunteer house.


Pick up van het vliegveld €50,-

Je wordt opgehaald van het vliegveld. De overige transportenkosten, bijvoorbeeld van het projecthuis naar je project of in je vrije tijd, betaal je zelf ter plekke.

Excursies €40

1 keer per maand organiseren we leuke en spannende excursies voor de vrijwilligers. Deze excursie is inbegrepen in jou donatie. Overige excursies zijn tegen betaling ter plekke bij te boeken.  Kijk hier voor meer informatie.

Reservering onverwachte kosten €20,-

Reservering voor kosten die Let’s Care moet maken in het geval van incidenten of problemen tijdens jouw verblijf.

Personeelskosten €160,-

Kosten voor het personeel dat begeleiding biedt aan de vrijwilligers.

April-2015-Medium-2

Projectondersteuning € 205,-

Project ondersteuning. Dit is € 205,-. Hiermee help je mee om de projecten van Let’s Care te blijven continueren.

Administratie kosten €20,-


Daarnaast ontvang je de volgende diensten:

Voor aanmelding;

 • Persoonlijk gesprek met de coördinator van het Work, Study & travel programma, per telefoon of skype.
 • Hulp bij het kiezen van je project of bij het opstellen van een stageplan of onderzoeksopzet.

Voor vertrek;

 • Compleet reispakket met alle informatie die je nodig hebt.
 • Eigen contactpersoon voor al je vragen.
 • Hulp bij het regelen van je visum.
 • Hulp bij fondsenwerving, als je dit wilt gaan doen.
 • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers.

Op de Filipijnen:

 • Pick-up van het vliegveld;
 • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen.
 • Vrijwilligers coördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat.
 • Let’s Care coördinator (Filipijnse staf van Let’s Care), die je ondersteunt waar nodig.
 • Deskundige Let’s Care begeleider (in Nederland) die je met je onderzoek professioneel kan begeleiden via skype of als de begeleider ter plekke is. Erna Vinkers heeft veel professionele ervaring met onderzoek, sociaal werk, organisatie, management, verander- en verbeterprocessen en projectmanagement. Hierdoor ben je altijd gegarandeerd van een succesvol verloop en een optimaal leerrendement.
 • Goede accommodatie op het centrum of, afhankelijk van de hoeveelheid vrijwilligers, een aparte locatie gedeeld met andere vrijwilligers.
 • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en transport voor noodgevallen.
 • Excursies en uitjes door betrouwbare staf van Let’s Care (1 per maand is gratis. Deze wordt ingepland door Let’s Care. De rest van de excursies is naar wens bij te boeken op eigen kosten).

Na terugkeer:

 • Certificaat van deelname.
 • Diverse draagvlakprogramma’s om betrokken te blijven.