• Dit jaar zullen we ons nieuwe Work, Study en Travel programma verder uitrollen. Dit programma biedt studenten, (oudere)jongeren, gepensioneerden etc. de mogelijkheid te werken, te leren en ervaring op te doen bij onze lokale projecten en daarnaast de mooie Filipijnen te ontdekken. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

http://letscare.net/work-travel-programma/

  • Uitbreidingen Eco Farm: we gaan nu starten met de ingebruikname van onze vermi composteringsfaciliteit. Deze faciliteit zet groene bio massa met behulp van levende wormen en organismen om in goede vruchtbare grond. Hierdoor wordt onze bodem verbeterd en dus ook de opbrengst en kwaliteit van de gewassen. Als we veel vermi compost hebben, dan gaan we dit verkopen en levert dit weer nieuwe inkomsten voor ons op.
  • Home for girls: In mei 2016 zullen 10 meisjes succesvol het rehabilitatie programma verlaten en doorstromen in het nazorg traject. Wij willen in mei weer met een nieuwe groep van circa 20 meisjes starten. Wij zullen weer meer aandacht geven aan onze relaties in het veld en kijken welke bottlenecks we kunnen verhelpen zodat we meer meisjes kunnen helpen.
  • Beïnvloedings- en Preventie Campagne kindermisbruik en promotie kinderrechten: We hebben dit programma in drie gemeenten nu breed uitgerold. Dit jaar gaan we de monitoring hiervan doen om te zien welke stappen deze gemeenten en al hun daarbinnen liggende (circa 140) wijken hebben gezet. We hebben hiervoor een tool ontwikkeld waarlangs we eenvoudig kunnen meten hoe ver zij met de implementatie gekomen zijn. Aan de hand van deze uitkomsten zullen we verdere aanbevelingen doen naar de overheden en zullen we bepalen welke verdere acties genomen dienen te worden.
  • Let’s Care for the Boy’s: We zijn afgelopen jaar met 2 nieuwe groepen gestart in San Jose. We hopen dat we dit jaar de financiering kunnen vinden om met deze jongens door te gaan. In maart 2016 gaat Ahmad, een Nederlandse (voorheen Koeweitse vluchteling) vrijwilliger, die in Nederland met achterstands jongeren werkt, een maand vrijwilligerswerk doen. Hij zal zijn kennis en ervaring met de jongens en staf op de Filipijnen delen, met hen sporten en andere activiteiten aanbieden. Dit is natuurlijk voor beide partijen een fantastische ervaring. Wij willen op deze manier het beste uit alle windstreken samenbrengen. Er is zoveel wat we kunnen delen. Als we dat allemaal over de hele wereld doen en daarin geloven, dan kan de wereld mooier worden.