Help mee aan een betere wereld

Laat hieronder je gegevens achter en vul een bedrag naar keuze in.

Help ons door een donatie te doen, hiermee helpt direct mee aan een betere wereld!

BedragGIFTEN DOOR PARTICULIEREN

Giften gedaan door particulieren aan Let´s Care zijn fiscaal aftrekbaar. Een schenking aan Let´s Care valt onder de giftenaftrek in de inkomstenbelasting en kan voor een belastingvoordeel zorgen van maximaal 52 procent.

U kunt Let´s Care op de volgende manier steunen:

1. Eenmalige gift

Bij een eenmalige gift kan de donateur de gedane gift aftrekken in de inkomstenbelasting, onder de persoonsgebonden aftrek.

Voor een eenmalige gift geldt een drempelbedrag en een maximum. Het drempelbedrag is 1% van uw verzamelinkomen, met een minimum van € 60, waarbij het meerdere mag worden afgetrokken in de inkomstenbelasting. Het maximum bedraagt 10% van het verzamelinkomen. Is uw gift groter dan dit bedrag, dan is het meerdere niet aftrekbaar.

Het verzamelinkomen is het totale inkomen van box 1, box 2 en box 3. Let op! Heeft u een fiscaal partner dan telt het inkomen van de partner ook mee bij de berekening van het verzamelinkomen.

2. Periodieke gift

U kunt Let´s Care ook steunen met een periodieke gift, ook bekend als lijfrenteschenking. Bij een periodieke gift geldt het drempelbedrag en het maximum van een gift niet. Dit is fiscaal voordeliger dan een eenmalige schenking. Iedere euro van de periodieke gift is geheel aftrekbaar. Dit kan leiden tot een maximaal belastingvoordeel tot 52%. De ondersteuning van ons werk kunt u voortzetten via een legaat, waarin nog een aantal jaren de ondersteuning kan worden vastgelegd als de periodieke gift vanwege overlijden is komen te vervallen.

Een periodieke gift moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De gift is vastgelegd in een overeenkomst periodiek schenken met Let´s Care;
  • De donateur dient minimaal jaarlijks een bedrag te schenken;
  • De donateur dient minimaal vijf jaar achtereenvolgens dit bedrag te schenken;
  • De jaarlijkse schenking dient ieder jaar nagenoeg gelijk te zijn.

MAXIMAAL VOORDEEL MET PERIODIEKE GIFT AAN LET’S CARE

Met een periodieke gift profiteert u van maximaal belastingvoordeel. U mag uw schenking jaarlijks als aftrekpost opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. U geeft Let´s Care hiermee de zekerheid dat wij ons werk kunnen blijven voortzetten.