Ervaringen

Martijn Ros

Donor van Educational Support programma

“De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven. Dan begin je iets te begrijpen van de uitdagingen waar de bevolking mee te maken heeft en hoe zij ermee omgaan. Stap voor stap ontdek je de verschillen tussen rijk en arm, wat armoede werkelijk inhoudt en hoe dit bestreden kan worden. Maar ook hoe mensen in armoede soms heel rijk kunnen zijn. Let’s Care biedt je de unieke kans om écht kennis te maken met de Filippijnen. Schrik niet; daarvoor hoef jij zelf niet in armoedige omstandigheden te leven 🙂 Sterker nog, je krijgt je eigen kamer in ‘Home for Girls’, het opvanghuis van Let’s Care. Vanuit je kamer ben je in een paar stappen op het grote dakterras met hangmatten, WiFi en een prachtig uitzicht over de zee. Je eet dagelijks met ‘de pot mee’, bestaande uit rijst, verse vis en groenten. En mocht je toch een keer zin hebben in wat anders, dan kun je terecht bij één van de vele restaurants in het dorp. ‘Home for Girls’ is meer dan een logeeradres. Je gaat deel uitmaken van een heel bijzonder gezin. Je ziet hoe de meisjes, zorgzaam begeleid door de staf van Let’s Care, om elkaar heen staan en gestaag hun trauma’s leren verwerken. Van dichtbij maak je verdriet mee, maar ook zoveel blijde momenten. Zij leren van jou, jij leert van hen! Een ervaring die je leven zal veranderen. Of jij nu een betekenisvolle bestemming zoekt voor je vakantie of een leerzame stageplek tijdens je studie, het Work & Travel programma van Let’s Care kan ik je van harte aanbevelen. Het is een geweldige mogelijkheid om je horizon te verbreden, je eigen waarden te herzien en bovenal concreet te investeren in een duurzame vorm van ontwikkelingshulp.”

Isabel Hartheel

Vrijwilliger van de tandheelkunde missie

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! – een plaats waar je tot rust komt door de manier waarop de mensen leven!!! – een plaats waar je leert dat het materialisme een kwaal van de tijd is!!! – een plaats waar de dankbaarheid je zo gelukkig maakt!!! Dit alles en nog zoveel meer dingen zorgen dat je een ervaring meemaakt waar je zelf beter van wordt, een ervaring die je bijblijft, een ervaring waar je bij zoveel mensen een glimlach kan doen verschijnen. Zo heb ik alles ervaren, dank jullie wel om mij dat allemaal te laten inzien.”

Jolanda

“Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. “

Jo (Nederland)

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld. Nu ik ook de armoede in de buurt zie besef ik wederom hoe gezegend wij zijn in Nederland met al onze overvloed. Ik ga me nog meer inzetten voor deze kinderen!”

Vrijwilliger worden?

Help mee aan een mooiere wereld.

Vrijwilligerswerk, stage of onderzoek doen in het buitenland. Een betere manier om een land te leren kennen bestaat natuurlijk niet!

Let's sponsor our work!

Help direct mee aan een
betere wereld voor iedereen.

Let's get up to date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
en actuele ontwikkelingen.