Let’s Care home for the girls brochure

Dit is het hoofdproject van Let’s Care: een tehuis voor mishandelde meisjes die hier in een veilige omgeving op de toekomst worden voorbereid. De meisjes komen hier in een rehabilitatieprogramma terecht waarin ze naar school kunnen gaan en hun trauma’s kunnen verwerken. Na afloop van het programma keren ze terug naar hun eigen gezin of een pleeggezin.

De werkzaamheden

Als vrijwilliger kun je trainingen geven aan de meisjes, bijvoorbeeld muziekles, naailes, koken, dans, yoga, sport of andere creatieve activiteiten. Je kunt ook zwemlessen geven en meehelpen met de uitjes.

Het doel is niet om het vaste personeel te vervangen maar om ondersteunend en aanvullend te zijn. De directe counseling en opvoeding van de kinderen wordt overgelaten aan de staf. Waar je mogelijkheden ziet het personeel te trainen en nieuwe dingen aan te leren. We vinden het erg belangrijk dat onze meisjes zo veilig en goed mogelijk in alle rust en regelmaat gedijen in het programma. We zijn ons bewust van hechtingsproblematieken en we zullen de vrijwilligers en de kinderen van te voren goed inlichten en aansturen. Op deze manier kan het verblijf voor iedereen een feestje zijn en een mooie ervaring.

De werkzaamheden zijn twee dagen in de week gedurende de schoolperiode en tot 7 dagen in de vakantie in april en mei.

Kijk verder voor praktische informatie en kosten of ga direct naar het aanmeldformulier.

Let's sponsor our work!

Help direct mee aan een
betere wereld voor iedereen.

Let's get up to date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
en actuele ontwikkelingen.