Let’s Eco Farm

In 2015 zijn we begonnen met de implementatie van Let’s Eco Farm. Dit is een ecologische boerderij, waar we groenten verbouwen(met name lokale groenten) fruit telen(bananen, papayas etc.) en pluimvee houden. De bedoeling van de boerderij is dat deze volledig zal voorzien in de voedselvraag van het Home for Girls. Daarnaast verkopen we het overschot aan producten die niet nodig zijn voor de eigen consumptie.

Tevens leren we onze meisjes en jongens hoe je je eigen groenten kunt verbouwen. Dit concept past helemaal in de visie van Let’s Care om duurzaam en zelfvoorzienend te kunnen opereren. Het duurzame ketenbeheer van maatschappelijk verantwoord ondernemen wil Let Us Care in al haar projecten incorporeren, zodat alle activiteiten binnen de projecten op een duurzame en sociaal verantwoorde manier uitgevoerd worden.

Het project is succesvol opgezet door Mabel Chigora en stafleden van Let’s Care. Het is altijd weer een heel avontuur om een nieuw project goed van de grond te krijgen. Onze doelstellingen hebben we na de eerste evaluatie aan moeten passen. Grote winsten zullen we niet behalen, maar wel eten we nu alleen nog maar gezonde groenten van het eigen land. Na de eerste evaluatie hebben we nieuwe acties bepaald die ervoor zorgen dat we toch nog een beetje winst maken, dus er hoeft in elk geval geen geld meer bij. Ook dit project heeft tijd nodig. En zoals vaak op de Filipijnen hebben we altijd te maken met verrassingen. Zo bleek dat de waterput die we hadden gemaakt toch niet zoveel water bevatte als verwacht. Dus hebben we een aansluiting laten aanleggen op het gemeentelijk water. Wat uiteindelijk minder elektrakosten met zich mee bracht, doordat het water uit de put omhoog gepompt moest worden.

We hebben een mooie grote kas gebouwd, zodat we minder last hebben van hevige regen en insecten. We hebben een goede opslagfaciliteit, 2 kippenhokken en we hebben onlangs (januari 2016) een nieuwe composteringsfaciliteit aangelegd. Met deze compost kunnen we de kwaliteit van de grond verbeteren, zodat de grond nog vruchtbaarder wordt en dus meer en betere gewassen oplevert.

Ook is het op de Filipijnen best lastig om kennis over zaden, pesten, groei, etc. en middelen te verkrijgen. Het werkt net iets anders als in Nederland en aangezien wij de tweede ecologische farm in de stad zijn, is er weinig ervaring om uit te putten. Dus al met al is het vallen, opstaan, leren, frustreren, successen behalen, volhouden en uiteindelijk slagen met elkaar.

Al met al mogen we erg trots zijn dat we dit met beperkte middelen en mensen weer voor elkaar hebben weten te krijgen. En trots zijn we ook, dat we dit in een jaar hebben kunnen realiseren. Wij danken alle sponsoren en Mabel en Evelyn voor alle inzet!

Let's sponsor our work!

Help direct mee aan een
betere wereld voor iedereen.

Let's get up to date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
en actuele ontwikkelingen.