LOPENDE PROJECTEN

HOME FOR GIRLS TRAUMA REHABILITATIE PROGRAMMA

Gestart op: 01/09/2012

Doel: Dit programma is ons hoofdproject in de provincies Antique en Aklan op het eiland Panay in de Filipijnen en betreft een tehuis voor mishandelde, misbruikte en verwaarloosde meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 19 jaar. Een team van geschoolde maatschappelijk werksters, psychologe en huismoeders staan de meisjes bij in een veilige en gestructureerde omgeving.

LEES MEER

HOME FOR GIRLS NAZORG PROGRAMMA

Gestart op: 01/06/2013

Doel: Nadat de kinderen het 18 maanden opvang- en begeleidingstraject hebben gevolgd, volgt een nazorgtraject van 18 maanden waarbij we de meisjes monitoren en helpen bij een succesvolle re-integratie in de gemeenschap en hen helpen bij het vervolgen van hun school en educatie.

LEES MEER

VOLUNTEER, STUDY TRAVEL 

Gestart op: 01/01/2017

Doel: Wil je meewerken in een ontwikkelingsland, stage lopen of onderzoek doen op een van de scholen of binnen 1 van onze projecten in dit prachtige land? Dat kan. Wij verzorgen voor jou de ideale situatie en tevens krijg je deskundige begeleiding op HBO en Universitair niveau zodat je leerrendement optimaal is. Voor verschillende studies zijn er diverse mogelijkheden.

LEES MEER

LET’S CARE FOR THE BOYS

Gestart op: 2012

Doel: Straatjongens in de leeftijd van 6-16 jaar naar school te helpen, te begeleiden en zo hun zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling te vergroten. Deze jongens leven op straat, of zijn al met de politie in aanraking geweest. Het project is community based, wat wil zeggen dat we de jongens niet in een centrum opvangen met 24 uurs begeleiding, maar dat ze in de gemeenschap blijven wonen. Dit heeft grote financiële voordelen.

LEES MEER

PREVENTIE CAMPAGNE

Gestart op: 01/05/2015

Doel: Preventie van kindermisbruik en schending van de rechten van kinderen. Bewustwordings en gedragsveranderingscampagne.
Het in georganiseerde vorm vergroten van kennis en politieke wil, het mobiliseren van de gemeenschap om hen op de hoogte te brengen van de schending van kinderrechten en actie te ondernemen én het mobiliseren en aansporen van de slachtoffers om aan te geven dat ze misbruikt worden zodat hulp gezocht kan worden.

LEES MEER

ECO FARM

Gestart op: 01/01/2015

Doel: In 2015 zijn we begonnen met de implementatie van Let’s Eco Farm. Dit is een ecologische boerderij, waar we groenten verbouwen, fruit telen en pluimvee houden. De bedoeling van de boerderij is dat deze volledig zal voorzien in de voedselvraag van het Home for Girls. Daarnaast verkopen we het overschot aan producten die niet nodig zijn voor de eigen consumptie. Tevens leren we onze meisjes en jongens hoe je je eigen groenten kunt verbouwen.

LEES MEER