Project omschrijving

EDUCATIONAL SUPPORT BAGUM BAYAN ELEMENTARY SCHOOL 2012

De bagum Bayan lagere school ligt in een van de armste wijken van de stad. Veel van deze kinderen hebben een ouder in de gevangenis zitten (meestal een vader) omdat dit rehabilitatiecentrum vlakbij de school ligt. De kinderen zijn de dupe van de gedragingen van hun ouders. Veel van deze kinderen zijn ondervoed, zijn niet schoon, hebben vieze en armoedige kleding, geen uniform en ook vaak geen schoolspullen. Het is dus lastig les geven en les krijgen als je geen potlood hebt om mee te schrijven. De school heeft onze hulp ingeroepen en we hebben voor de kinderen met 1 ouder en voor de kinderen met een ouder in de gevangenis schoolspullen geregeld. Er zijn nog 177 andere kinderen die wachten op zo’n mooi pakketje met schoolspullen.

Ervaringen….

De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven.

MARTIJN ROS, Donor van Educational Support Programma

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! 

ISABEL HARTHEEL (BELGIE), Vrijwilliger van de tandheelkundige missie

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld.

JO (NEDERLAND)

Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. 

JOLANDA
Lees alle ervaringen