EDUCATIONAL SUPPORT SAN JOSE DE BUENAVISTA 2011

Project omschrijving

EDUCATIONAL SUPPORT SAN JOSE DE BUENAVISTA 2011

We zijn blij dat we in dit project hebben kunnen samenwerken met de Apeldoornse Pasuk Foundation.Naast ons hoofdprogramma “Home for Girls”willen we ook onze sociale bijdrage leveren in de provincie in de lokale gemeenschap. Dit willen we doen door het uitvoeren van kleinschalige projecten onder onze andere 2 werkonderdelen te weten “Community” (gemeenschap) en “Livelyhood” (werkgelegenheid). We hebben ons eerste project in de wijk uitgevoerd. Ondersteuning in de schoolkosten van 53 kinderen in onze wijk en voor 20 kinderen in Cebu. De Nederlandse Pasuk Foundation was de sponsor hierin. Educatie en een goede begeleiding van de kinderen is een must voor een kans op een goede toekomst. De school (onkosten) vergoeding van de kinderen is door ons aan de scholen betaald en verder hebben de kinderen schoolmiddelen en 7 kinderen school uniformen gekregen. Voor Nederlandse begrippen is € 6,75 voor een jaar naar school een lachwekkend bedrag, maar dit bedrag van 375 Peso kan voor veel ouders een bottle neck zijn en de reden om hun kind niet naar school te sturen. Voor dit bedrag kunnen ze 12 kilo rijst kopen en dat is de eerste levensbehoefte hier.

We hebben door onze wijk assistent een goede inventarisatie laten doen en die kinderen geselecteerd die de hulp het hardste nodig hebben. De ouders en kinderen zijn hiermee geweldig geholpen en dankbaar voor de steun van Pasuk en ons. De ouders hebben een overeenkomst getekend waarin ze beloven hun kind te ondersteunen bij de schoolgang, huiswerk en schoolactiviteiten. Let Us Care zal waken over de schoolresultaten en eventuele problemen signaleren en hopelijk samen met de ouders oplossen. Burgemeester Molina, de pers, de televisie en enkele bestuursleden van Let Us Care waren bij dit event aanwezig. Het was een groot succes met blije kinderen en blije ouders.

Onze volgende droom is het opzetten van een voedingsprogramma op school, want veel kinderen zitten met honger in de klas. We hopen dat we ook deze droom kunnen verwezenlijken.

Ervaringen….

De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven.

MARTIJN ROS, Donor van Educational Support Programma

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! 

ISABEL HARTHEEL (BELGIE), Vrijwilliger van de tandheelkundige missie

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld.

JO (NEDERLAND)

Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. 

JOLANDA
Lees alle ervaringen
Ga naar de bovenkant