EYE CARE OPTICAL WITHOUT BORDERS PROJECT SUCCESVOL 2013 FILIPIJNEN

Project omschrijving

EYE CARE OPTICAL WITHOUT BORDERS PROJECT SUCCESVOL 2013 FILIPIJNEN

Afgelopen november kwam een team van 3 opticiens en een assistente uit België van Opticals without borders, bij ons op bezoek en hebben daar 1245 arme mensen en kinderen geholpen met een oogmeting, leesbrillen en brillen op maat.
We hebben 4 gemeenten geselecteerd waar we al werken en daar de maatschappelijk werksters de mensen laten selecteren die problemen hebben om goed te zien en/of te lezen en die zelf geen opticien kunnen betalen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat je een bril hebt en goed kunt zien, maar dat is voor mensen die geen geld hebben niet zo normaal. De opticiens hebben dan ook veel mensen met hun expertise, hun tijd, hun geld en bereidwilligheid het zicht terug kunnen geven.
Het team bestaande uit Johan Hoet, Kim van den Hende en Wim en Christa Cleas, hebben 8 dagen keihard gewerkt en per dag zo’n 150 mensen aan hun tafels gehad. 2 dagen hadden ze hulp van een bevriende lokale opticien. Organisator Johan Hoet had al meerdere buitenland missies gedaan, maar voor de overige opticiens was het hun eerste ervaring.
Door een goede organisatie en werk van onze medewerker Evelyn, verliep het geheel goed en na een paar dagen werkte het team als een geoliede machine. Het team heeft zich ontzettend snel aangepast aan de nieuwe omstandigheden, het klimaat en verschillen hier in vergelijking met Europa. We hebben samen heel veel plezier gehad, veel gedeeld, veel geleerd en een band gesmeed voor de toekomst.
Het ziet er naar uit dat wij enkelen van hen volgend jaar weer kunnen verwelkomen in de Let’s Care familie. Daarnaast zetten zij zich verder in om ons werk te steunen. Ook hebben Christa en Wim alvast de nieuwe tandarts missie op touw gezet en we hopen dat deze missie bestaande uit 10 tandartsen volgend jaar aan de slag gaat met tandzorg.
We kijken er allemaal met een grote glimlach en dankbaarheid op terug.

Ervaringen….

De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven.

MARTIJN ROS, Donor van Educational Support Programma

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! 

ISABEL HARTHEEL (BELGIE), Vrijwilliger van de tandheelkundige missie

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld.

JO (NEDERLAND)

Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. 

JOLANDA
Lees alle ervaringen
Ga naar de bovenkant