LET’S BEAUTY CARE, KAP- EN SCHOONHEIDSSALON 2012

Project omschrijving

LET’S BEAUTY CARE, KAP- EN SCHOONHEIDSSALON 2012

Helaas hebben we onze kap- en trainingssalon moeten sluiten, wegens het onverwacht opstappen van de manager en personeel dat van alles stal uit de salon. Het is lastig om goed en vooral betrouwbaar personeel te krijgen voor dit soort werk. Er moet in ieder geval dagelijks een betrouwbare manager aanwezig zijn. Dit was niet haalbaar, dus we hebben voor nu besloten dat dit project wordt stopgezet. Een deel van de investering hebben we weer terugverdiend met de verkoop van spullen. We zullen dit investeren in onze nieuwe op te zetten inkomsten genererende en trainingsprojecten.

Met behulp van Stichting de Hair Heroes hebben we in San Jose een grote en mooie kap- en schoonheidssalon opgezet. Op 8 oktober aanstaande zullen we deze salon officieel openen. In de salon bieden we de volgende diensten aan; Knippen, kleuren, behandelen, rechten en schikken van haar; manicure en pedicure en nailart; voetspa’s en  massages. In deze salon zullen (een deel van) onze meisjes opgeleid worden en ook kunnen ze hier een zakcentje bijverdienen. Ze leren op deze manier een vak en kunnen met de geleerde vaardigheden een inkomen verwerven. Dit doordat de investeringskosten voor manicuren en pedicuren laag zijn en ze deze dienst overal kunnen verlenen en hiermee in hun eigen onderhoud kunnen voorzien, als ze ons programma afgerond hebben. Daarnaast hopen we dat de salon winst maakt, zodat we de winst weer kunnen gebruiken om nieuwe projecten op te zetten en om de huidige projecten te kunnen financieren. Daarnaast biedt deze salon werkgelegenheid aan 8 mensen en hun families.

Om de investering mogelijk te maken heeft Stichting de Hair Heroes met een fietsactie € 11.000,- bij elkaar gefietst. Zonder deze hulp was de Salon er niet gekomen. We danken de helden van de Hair Heroes voor hun initiatief, inzet en support.

Ervaringen….

De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven.

MARTIJN ROS, Donor van Educational Support Programma

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! 

ISABEL HARTHEEL (BELGIE), Vrijwilliger van de tandheelkundige missie

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld.

JO (NEDERLAND)

Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. 

JOLANDA
Lees alle ervaringen
Ga naar de bovenkant