Project omschrijving

EYE CARE MISSIE 2014 GESLAAGD

Van 2 november tot en met 13 november 2014 zijn de Belgische opticiens weer bij Let’s Care langs geweest in Antique.

Wim, Christa, Kim en Caren waren dit keer afgereisd (met hun kennis en brillen) naar de kinderen en volwassenen die deze oogzorg niet kunnen betalen. In totaal zijn er 750 volwassenen en kinderen geholpen. Voor ons, in Nederland is een bril heel normaal, maar als je dit niet kunt betalen, is het heel bijzonder als je weer goed kunt zien. We zijn op verschillende plekken geweest. Twee dagen in onze wijk om onze (arme) buren te helpen. Ook zijn we een dag op de Antique National higschool geweest en hebben daar kinderen geholpen. Er zijn slechtziende kinderen die niet mee kunnen komen en hierdoor zelfs de school moeten verlaten. Onze Belgische vrienden kunnen op deze manier veel kinderen een andere toekomst geven. Moeder Jo Vinkers sloot zich ook aan bij het oogzorg team en heeft gezellig mee geassisteerd.

Ook zijn we weer bij de mensen geweest die we tijdens de tyfoon hebben geholpen hun huizen en leven weer op te bouwen. Dit was in Barangy Lisub in de gemeente Barbazza, en op Malalisson eiland. Het was een leuk weerzien. Het gaf voldoening om opnieuw iets voor hen te kunnen betekenen.

Naast werk was er dit jaar ook tijd om leuke uitstapjes te maken. Iets waar de groep vorig jaar nagenoeg niet aan toe is gekomen. Al met al was het een gezellige tijd, waarin we samen weer veel mensen blij hebben kunnen maken.

Hartelijk dank Wim, Christa, Caren en Kim, namens alle mensen uit Antique die jullie geholpen hebben met een goed zicht. Hieronder wat foto’s van geholpen mensen. Hoe makkelijk kun je iemand blij maken.

In 2013 is er ook een oogheelkundige missie uitgevoerd door een Belgisch team. We hebben toen 1250 volwassenen en kinderen geholpen met oogonderzoek en brillen.

Ervaringen….

De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven.

MARTIJN ROS, Donor van Educational Support Programma

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! 

ISABEL HARTHEEL (BELGIE), Vrijwilliger van de tandheelkundige missie

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld.

JO (NEDERLAND)

Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. 

JOLANDA
Lees alle ervaringen