LIVELIHOOD WERKGELEGENHEID

Project omschrijving

LIVELIHOOD WERKGELEGENHEID

Middels dit programma willen we onze kosten zo laag mogelijk houden en via inkomens genererende projecten werkgelegenheid (een baan en opleidingsmogelijkheden) creëren voor vrouwen, onze meisjes en wellicht hun familie. In dit kader zijn we gestart met de Let’s Eco farm en de small income generating projects.

Dit programma zijn we gestart met 10 vrouwen uit onze wijk. Zij hebben sieraden gemaakt, gerecyclede tassen en schooluniformen.

De vrouwen (en de meisjes van het Home for Girls) hebben verschillende trainingen gehad van een professionele Nederlandse ontwerpster, twee Nederlandse vrijwilligers en een lokale naaister.

Ook wordt er zeep gemaakt, bamboe windlichtjes en kaarten.

Ervaringen….

De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven.

MARTIJN ROS, Donor van Educational Support Programma

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! 

ISABEL HARTHEEL (BELGIE), Vrijwilliger van de tandheelkundige missie

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld.

JO (NEDERLAND)

Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. 

JOLANDA
Lees alle ervaringen
Ga naar de bovenkant