SCHOOLMATERIALEN VOOR 151 ARME LAGERE SCHOOLKINDEREN 2012

Project omschrijving

SCHOOLMATERIALEN VOOR 151 ARME LAGERE SCHOOLKINDEREN 2012

Net als vorig jaar hebben we de arme kinderen van de bagumbayan lagere school weer voorzien van schoolmaterialen. Vorig jaar hebben we beloofd ons best te zullen doen om onze hulp te bestendigen. Dit jaar hebben we 151 kinderen geholpen. De school heeft 220 leerlingen waarvan de ouders van 151 van deze kinderen niet genoeg middelen hebben om hun kinderen te voorzien van pennen, potloden, papier en schriften. Hierdoor wordt het leren lastig. Ons beleid is een langdurige relatie met onze stakeholders en kinderen die we helpen. Dus we willen ons richten op langdurige ondersteuning, zodat je op deze manier een meer blijvende en intensievere steun kunt bieden. Al lijkt het weinig, schoolmaterialen, toch kan net dit beetje hulp heel veel betekenen voor ouders en het kind. Het kan net het duwtje in de rug zijn waardoor ouders gemotiveerd raken en zich gesteund weten in hun strijd om te overleven en om toch te kiezen hun kind te motiveren naar school te gaan. School is van essentieel belang op een goede toekomst. Zonder het afmaken van een basisopleiding is de kans op een goede baan nihil en hiermee dus ook de kans op een betere toekomst. U kunt ons hierbij helpen. Al voor € 10,- kan een kind de schoolkosten èn de schoolmaterialen voor een heel jaar betalen. Voor ons een klein bedrag maar voor sommige ouders hier heel erg veel. Helpt u ons mee om deze kinderen volgend jaar ook weer te helpen?

Ervaringen….

De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven.

MARTIJN ROS, Donor van Educational Support Programma

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! 

ISABEL HARTHEEL (BELGIE), Vrijwilliger van de tandheelkundige missie

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld.

JO (NEDERLAND)

Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. 

JOLANDA
Lees alle ervaringen
Ga naar de bovenkant