Project omschrijving

TANDHEELKUNDIGE MISSIE 2014 SUCCESVOL

Op verzoek van de opticiens uit België heeft een groep van 10 tandartsen en 12 assistenten gedurende 6 dagen zo’n 3500 kiezen gevuld en/of getrokken voor zo’n 650 patiënten. Dit dankzij het initiatief van Frank en Bea Cleeren van Medisch Centrum Kester, onze Belgische buren. Het was een hele organisatie vooraf wat veel tijd en inspanningen heeft gekost. Gelukkig hadden we de medewerking van 3 lokale tandartsen en nog 1 overheidskliniek. Zij hebben hun klinieken tegen een kleine vergoeding beschikbaar gesteld, geholpen met de assistentie en het bestellen van de materialen. De Belgische tandartsen hebben alles op eigen kosten gefinancierd en uitgevoerd. Uiteraard hadden we een paar kleine opstart perikelen, wat niet te vermijden is gezien het

feit dat in België en op de Filipijnen op een andere manier gewerkt wordt en met andere materialen. Maar met elkaar zijn we er goed uitgekomen. Elke dag werd er gewerkt in 2 ploegen en waren er in de ochtend en in de middag excursies, zodat het tandartsenteam ook wat van de Filipijnse cultuur en omgeving kon zien en beleven. We hebben onze wijk laten zien, de rijstverbouw en rijstmolen, boottocht, jungletrekking, markten, het ziekenhuis etc. Het was een enerverende tijd en een bijzondere ervaring voor alle betrokkenen.

Ervaringen….

De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven.

MARTIJN ROS, Donor van Educational Support Programma

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! 

ISABEL HARTHEEL (BELGIE), Vrijwilliger van de tandheelkundige missie

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld.

JO (NEDERLAND)

Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. 

JOLANDA
Lees alle ervaringen