Project omschrijving

VOEDSELPROGRAMMA BAY BAY LAGERE SCHOOL 2011

Dit project is een duurzaam voedingsprogramma voor 111 ondervoede kinderen. Een eerdere berekening waarbij Let’s Care al het eten betaald was een hele dure en hierdoor onuitvoerbare optie. We hebben toen nagedacht over duurzaamheid. Geïnspireerd door een 2-daagse ecologische kleinschalige training groenteverbouw hebben we het volgende plan bedacht. Let’s Care betaalt de rijst en kruiden en olie voor het koken van een voedzaam ontbijt en de ouders dragen bij met groente en wat vlees/ei of vis. Het bijzondere en duurzame is nu dat de schooltuin wordt verbeterd en met zaden die we van de provincie gaan krijgen wordt dan de eigen groente verbouwd.  Daarnaast worden de ouders 1 dag getraind op een proefboerderij om zelf ook de groente te kunnen verbouwen. Ze krijgen dan ook een zadenpakket mee zodat ze volgend jaar hun eigen groente kunnen klaarmaken voor hun kinderen en niet meer afhankelijk zijn van het voedingsprogramma. In dit project werken we samen met de gemeente en de provincie. De school bleek hun tuin niet te hebben ingericht, dus van hun kant zijn ze de projectafspraken niet nagekomen. Let’s Care heeft al haar afspraken uitgevoerd. Voor het volgend jaar zullen we dit programma niet vervolgen.

Ervaringen….

De Filippijnen met haar vele stranden, kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende rijstterrassen is echt een heerlijke vakantiebestemming. Toch krijg je als toerist slechts een oppervlakkige indruk van de cultuur. Je ontdekt het land pas écht als je een tijdje meedraait in het dagelijks Filippijnse leven.

MARTIJN ROS, Donor van Educational Support Programma

“- een plaats waar je met open armen ontvangen wordt door warme, lieve mensen!!! – een plaats waar je je direct thuis voelt door de openheid van de mensen!!! – een plaats waar je zoveel mensen kunt helpen!!! 

ISABEL HARTHEEL (BELGIE), Vrijwilliger van de tandheelkundige missie

“Dit was een onvergetelijke ervaring voor mij! Wat geweldig om te zien hoe goed de projecten zijn opgezet en hoe blij de meisjes zijn en hoe goed alles is geregeld.

JO (NEDERLAND)

Ik heb in het home for girls een fantastische tijd gehad. De meisjes, het welkom en het afscheid waren hartverwarmend. Het heeft me erg geraakt en een stukje van mijn hart heb ik daar achter gelaten. 

JOLANDA
Lees alle ervaringen