Vrijwilligers januari 2017 wijden het volunteer huis in.

De eerste groep van vrijwilligers heeft met succes de eerste 4-6 weken van het nieuwe jaar deel genomen aan ons Let’s work, study en travel programma op de Filipijnen. Zij zijn ook de eerste groep die het Let’s Care volunteerhouse heeft ingewijd. En hebben ook met elkaar genoten van de diverse excursies en uitjes en deze beoordeeld.

De eerste dagen waren nog wat hectisch omdat er nog wat aanpassingen gedaan moesten worden in het huis en nog moest worden afgestemd met de stage en werkplek. Gelukkig waren ze allemaal erg flexibel dus als gauw vonden ze allemaal hun draai in San Jose en is het voor alle partijen een succesvolle ervaring geworden waar we allemaal met plezier op terugkijken.

Meagen en Rianne, 2 psychiatrisch verpleegkundigen, werkten in het ziekenhuis op diverse afdelingen en hebben ook een training gegeven aan de Let’s Care staf over omgaan met psychisch moeilijk gedrag.

“Wij hebben onder meer gewerkt in het ziekenhuis op de kraamafdeling, de OK en eerste hulp. Het was een hele belevenis om te zien hoe hier in een openbaar ziekenhuis gewerkt wordt’ we hebben een fantastische tijd gehad”. (Rianne en Meagen Nederland januari 2017)

nge heeft voor haar master studie onderzoek gedaan bij 3 lokale universiteiten op de vraag waarom veel afgestudeerde meisjes niet aan het werk gaan. Tevens liep ze stage bij het departement van Education. We zijn erg benieuwd naar de resultaten van haar onderzoek.

Regina, studeert psychologie, en heeft met name binnen het home for girls programma veel bijgedragen. Haar invalactiviteiten, zorgen dat de kinderen allemaal door de tandarts gecontroleerd konden worden, haar verjaardagsuitje, popcornmachine, meegaan op bezoeken en nog veel meer hands on ondersteuning is door de staf en kinderen enorm gewaardeerd. Helaas heeft Regina verplichtingen in Nederland anders kon ze hier zo aan de slag. Gelukkig gaat ze als nieuw bestuurslid van Stichting Let’s Care zich blijvend inzetten voor het succes van onze projecten en kinderen.

Let's sponsor our work!

Help direct mee aan een
betere wereld voor iedereen.

Let's get up to date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
en actuele ontwikkelingen.