Vrouwen emancipatie in Pakistan

We zijn blij u mee te kunnen delen dat naast de Filipijnen Let’s Care nu ook actief is in Pakistan.

We zijn een samenwerking gestart met de RDS (Rural Development Society) Foundation. Deze lokale stichting zet zich in met name voor kansarme en onderdrukte vrouwen en kinderen in een aantal regio’s in Pakistan. Na een aanloop van een half jaar waarin wij hen geholpen hebben met het opstellen van een goed projectvoorstel en projectplan hebben we 2/3de van het benodigde budget voor het vrouwen empowerment project ontvangen van Impulsis. We zijn hen zeer dankbaar hiervoor en voor het vertrouwen om dit avontuur met ons aan te gaan. 360 (ongeschoolde, achtergestelde) vrouwen en mannen zullen de trainingen vrouwenrechten en man/vrouw rollen en rolverdeling volgen. Daarnaast zullen we in maandelijkse terugkomdagen de vrouwen leren over waarden, normen en kunnen de vrouwen steun en advies ontvangen hoe ze hun geleerde rechten in de dagelijkse praktijk kunnen integreren. We hopen op deze manier ons steentje te kunnen bijdragen voor de vrijheid en ontwikkeling van deze groep vrouwen zodat ook zij meer kunnen leven vanuit (keuze) vrijheid en zelfbeschikkingsrecht. De samenwerking met RDS Foundation is in lijn met onze wens naar het versterken van elkaar en het samenwerken aan een betere wereld met groepen en organisaties waar ook ter wereld. In het kader van “het geheel is meer dan de som der delen”. Als we gebruik maken van elkaars kwaliteiten en die bundelen kunnen we met elkaar met minder inspanningen meer bereiken. We hopen op een goed resultaat en langdurige samenwerking.

Ondertussen loopt het project en hebben we de eerste fotos en evaluaties al binnen. De tussentijdse evaluatie volgt. Het is mooi om te zien hoe de mensen geinteresseerd zijn in het onderwerp en dat zowel mannen als vrouwen actief participeren.

Ik ben erg trots op de mensen van de RDS voor hun inzet, bereidwilligheid om te leren en zichzelf te verbeteren en zich zo actief in te zetten om vrouwenrechten en emancipatie in Pakistan te verbeteren.

Let's sponsor our work!

Help direct mee aan een
betere wereld voor iedereen.

Let's get up to date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
en actuele ontwikkelingen.